Couronne de Pavlova au coulis de framboise, figues et grenade

Couronne de Pavlova au coulis de framboise, figues et grenade

4.6 9 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz.
10 portions

Składniki

Couronne de Pavlova
  • de sucre
    250 g
  • de blancs d'œufs (± 6-7 blancs d'oeufs), à température ambiante
    200 g
  • de vinaigre
    1 c. à café
  • d'extrait naturel de vanille
    1 c. à café
  • de maïzena
    10 g
Coulis de framboise
  • de framboises
    200 g
    200 g de framboises surgelées
  • de sucre
    100 g
  • de jus de citron
    20 g
Chantilly et montage
  • de crème, à fouetter, 30-40% m.g. très froide
    500 g
  • grenade égrainée
    1
  • figues fraîches (opcjonalnie)
    2 - 4
  • de menthe fraîche les feuilles uniquement
    2 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 358.5 kcal / 1500.1 kJ
Białko 4.1 g
Tłuszcz 19.1 g
Węglowodany 45.3 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 11.5 g
Sód 54.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...