![Sauce caramel vanille bourbon Sauce caramel vanille bourbon](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BD68D520-F89B-4438-B9F4-D09EB8031CC0/Derivates/516E869B-0995-479F-9443-3FD02BD11AA4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de beurre, en morceaux
- 130 g de crème double (env. 48% M.G.)
- 50 g de sucre brun foncé
- 50 g de sucre en poudre
- 50 g de sirop d'érable
- 70 g de bourbon (whisky)
- 2 c. à café de pâte de vanille
- 1 c. à café de sel de mer fin
- Wartości odżywcze
- na 1 La recette complète
- Kalorie
- 7410 kJ / 1770 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 141 g
- Tłuszcz
- 121.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 65.8 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 2616.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème dessert
15 Min
Éplucher du gingembre
5 Min
Crème fouettée
10 min
Chocolat chaud au caramel et au whisky
25min
Crème dessert au caramel
1 godz.
Crème lait de coco - cacao (sans produits laitiers)
15 Min
Crème pâtissière
15 Min
Sauce béchamel
15 Min
Crème brûlée cuite à la vapeur (Métrique) (TM6)
4 Std. 45 Min
Mayonnaise bistro
5 Min
Shortcake canadien aux fraises
30 min
Sauce caramel
1 godz. 30 min