Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de beurre, en morceaux
- 130 g de crème double (env. 48% M.G.)
- 50 g de sucre brun foncé
- 50 g de sucre en poudre
- 50 g de sirop d'érable
- 70 g de bourbon (whisky)
- 2 c. à café de pâte de vanille
- 1 c. à café de sel de mer fin
- Wartości odżywcze
- na 1 La recette complète
- Kalorie
- 7410 kJ / 1770 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 141 g
- Tłuszcz
- 121.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 65.8 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 2616.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cuisson du riz jasmin
35min
Lemon curd
20 Min
Sauce caramel
1 Std. 30 Min
Tarte aux pommes
Brak ocen
Saumon aux herbes et citron Sous vide
1h 40min
Crème dessert au caramel
1 Std.
Caramel de base
25 Min
Crème anglaise
15 Min
Sauce béchamel
15 Min
Glace à la vanille
12h
Oignons caramélisés (500 g)
45min
Purée de pommes de terre classique
50min