Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de sucre
- 150 g de beurre, froid, en morceaux
- 100 g de crème liquide 30-40% M.G.
- 1 c. à café de jus de citron (voir conseil)
- 1 c. à café de sel
-
30
g d'amandes hachées
lub 30 g d'amandes éffilées - 1000 g d'eau
- 1 c. à soupe de vinaigre
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 360 kJ / 86 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lemon curd
20 Min
Sabayon classique
15 Min
Glace à la rhubarbe
36h 25 min
Couronne de Pavlova au coulis de framboise, figues et grenade
6h
Sauce hollandaise
15 Min
Galette des Rois à la noisette
3 godz. 40 min
Sauce béarnaise
20 Min
Sauce hollandaise au poivron rouge et au paprika
15 Min
Glace à la vanille
12h
Sabayon
15 Min
Glace au caramel salé
14h
Crêpes vertes au jambon et au fromage
55 min