Biscuit roulé sans gluten aux framboises

Biscuit roulé sans gluten aux framboises

5.0 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 25 godz. 40 min
10 portions

Składniki

Flocons de neige en glaçage royal
  • blanc d'oeuf d'un œuf large (voir conseil)
    1
  • de sucre glace
    200 g
  • de jus de citron, fraîchement pressé
    ¼ c. à café
  • de noix de coco râpée pour saupoudrer
    1 c. à soupe
Génoise
  • oeufs (63-73 g)
    4
  • de sucre en poudre et 2-3 cuillères à soupe de plus pour saupoudrer
    110 gramme
  • de farine sans gluten
    120 g
Crème mascarpone
  • de crème double (env. 48% M.G.)
    500 g
  • de mascarpone
    100 g
  • de sucre glace
    2 c. à soupe
Montage et finition
  • confiture de framboises
    200 g
    de confiture de fraises
  • de framboises
    150 g
  • de noix de coco râpée
    20 g
  • de copeaux de chocolat blanc
    100 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 600 kcal / 2501 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 39 g
Węglowodany 55 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 24 g
Sód 88 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...