Sablés en damier

Sablés en damier

4.8 6 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
30 morceaux

Składniki

  • 200 g de sucre
  • 325 g de farine tout usage
  • 130 g de beurre non salé froid, coupé en morceaux
  • 1 œuf de gros calibre
  • ½ c. à thé d'extrait naturel de vanille (opcjonalnie)
  • ¼ c. à thé de sel
Pâte au chocolat
  • 325 g de farine tout usage
  • 130 g de beurre non salé froid, coupé en morceaux
  • 1 œuf de gros calibre
  • 30 g de cacao en poudre non sucré
  • ½ c. à thé d'extrait naturel de vanille (opcjonalnie)
  • ¼ c. à thé de sel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 morceau

Sód 46.3 mg
Białko 3.1 g
Kalorie 735.5 kJ / 175.8 kcal
Tłuszcz 7.8 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Węglowodany 23.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...