Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de sucre
- 325 g de farine tout usage
- 130 g de beurre non salé, froid, coupé en morceaux
- 1 œuf de gros calibre
- ½ c. à thé d'extrait naturel de vanille (opcjonalnie)
- ¼ c. à thé de sel
Pâte au chocolat
- 325 g de farine tout usage
- 130 g de beurre non salé, froid, coupé en morceaux
- 1 œuf de gros calibre
- 30 g de cacao en poudre non sucré
- ½ c. à thé d'extrait naturel de vanille (opcjonalnie)
- ¼ c. à thé de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 735.5 kJ / 175.8 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 23.8 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 46.3 mg
Alternatywne przepisy
Miroirs à la gelée de vin chaud
2h 40min
Pain au lait
2 godz. 20 min
Boules de Berlin à la compote de pommes
3h 55min
Manneles
1 godz. 30 min
Biscuits de Noël façon sucre d'orge
1 godz. 45 min
Lunettes à la cannelle et à la confiture
4h 30min
Sablés viennois au chocolat
50 min
Tarte au sucre
45 min
Bonhomme en pâte
2 godz. 10 min
Biscuits au pain d'épice au chocolat (métrique)
2h 15min
Bretzels
1 Std. 50 Min
Pain sandwich
3h