Sablés en damier

Sablés en damier

4.8 6 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
30 morceaux

Składniki

  • de sucre
    200 g
  • de farine tout usage
    325 g
  • de beurre non salé froid, coupé en morceaux
    130 g
  • œuf de gros calibre
    1
  • d'extrait naturel de vanille (opcjonalnie)
    ½ c. à thé
  • de sel
    ¼ c. à thé
Pâte au chocolat
  • de farine tout usage
    325 g
  • de beurre non salé froid, coupé en morceaux
    130 g
  • œuf de gros calibre
    1
  • de cacao en poudre non sucré
    30 g
  • d'extrait naturel de vanille (opcjonalnie)
    ½ c. à thé
  • de sel
    ¼ c. à thé

Wartości odżywcze na 1 morceau

Kalorie 175.8 kcal / 735.5 kJ
Białko 3.1 g
Tłuszcz 7.8 g
Węglowodany 23.8 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Sód 46.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...