Couronne briochée aux cerises et épices

Couronne briochée aux cerises et épices

5.0 5 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
10 tranches

Składniki

Brioche
  • de sucre
    40 g
  • de lait entier
    330 g
  • de levure fraîche émiettée ou 3 c. à c. de levure séchée
    30 g
  • de beurre en morceaux
    80 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de farine de pain
    650 g
  • oeuf
    1
Garniture
  • de sucre
    130 g
  • de noix de muscade moulue
    ¾ c. à café
  • de cardamome en poudre
    ½ c. à café
  • bâtons de cannelle
    2
  • anis étoilés
    2
  • clous de girofle
    3
  • de la farine de pain pour parsemer
  • de canneberges déshydratées et plus en décor
    100 g
  • de cerises dénoyautées
    250 g
  • d'amandes éffilées
    100 g
  • de beurre fondu, pour dorer
    20 g
  • du sucre glace pour parsemer

Wartości odżywcze na 1 tranche

Kalorie 516 kcal / 2169 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 79 g
Błonnik 5.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...