Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sauce au caramel salé
-
250
g de sucre
lub 250 g de sucre de canne complet - 200 g de crème
- 1030 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron
- 30 g de beurre froid coupé en morceaux (env. 6 x 4 x 1 cm)
- 1 c. à café de sel
- 50 g de vinaigre
Crème glacée
- ½ gousse de vanille, uniquement les graines
- 600 g de lait entier
- 200 g de crème
- 30 g de sucre
- 6 jaunes d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2034 kJ / 486 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sirop de vin chaud
12h
Rouleaux de rosbif fourrés à la mozzarella et à la tomate
2 Std. 30 Min
Glace à la vanille
12h
Glace à la vanille
12h
Crème glacée aux fruits
5 dk
Brioche
9 Std. 30 Min
Meringue
10min
Sorbet à la Piña colada
30min
Pâte à choux
2 Std.
Mousse au mocca rapide
5 dk
Tarte meringuée au citron
2 Std. 30 Min
Focaccia aux tomates
40min