Glace vanille au caramel salé

4.8 12 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 14 godz.
8 portions

Składniki

Sauce au caramel salé
  • 250 g de sucre
    250 g de sucre de canne complet
  • 70 g de crème entière
  • 30 g de beurre froid coupé en morceaux (env. 6 x 4 x 1 cm)
  • 1030 g d'eau
  • 1 c. à café de jus de citron
  • 130 g de crème
  • 1 c. à café de sel
  • 50 g de vinaigre
Crème glacée
  • ½ gousse de vanille uniquement les graines
  • 600 g de lait entier
  • 200 g de crème
  • 30 g de sucre
  • 6 jaunes d'œufs

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 7 g
Kalorie 2034 kJ / 486 kcal
Tłuszcz 33 g
Błonnik 0 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...