Soupe aux petits pois avec crème fraîche et jambon croustillant

Soupe aux petits pois avec crème fraîche et jambon croustillant

4.8 24 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • de jambon cru en tranches
    50 g
  • d'oignons
    80 g
  • de beurre
    30 g
  • de petits pois surgelés
    500 g
  • d'eau
    500 g
  • de pâte de bouillon de légumes
    1 c. à soupe
  • de sel
    ½ c. à café
  • de poivre noir moulu
    ¼ c. à café
  • des feuilles de menthe fraîche
    10 g
  • de micro-pousses (feuilles uniquement)
    10 g
  • de miel
    20 g
  • de crème fraîche, min 30% M.G.
    100 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 166 kcal / 694.6 kJ
Białko 6.6 g
Tłuszcz 8.4 g
Węglowodany 17.1 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 4.8 g
Sód 306.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...