Soupe de poivrons à la mousse de basilic

Soupe de poivrons à la mousse de basilic

4.9 28 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
2 portions

Składniki

  • poivron jaune en morceaux
    1
  • oignon coupé en 2
    1
  • gousse d'ail
    1
  • poivron rouge en morceaux
    1
  • d'huile végétale
    30 g
  • d'eau
    200 g
  • de pâte de bouillon de légumes
    1 c. à café bombée
    1 cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
  • de sel
    ½ c. à café
  • de poivre moulu
    ¼ c. à café
  • de sucre
    1 pincée
  • de poudre de paprika (doux)
    ½ c. à café
  • de crème, à fouetter, 30-40% M.G.
    100 g
  • de lait
    150 g
  • de feuilles de basilic frais réserver 2 belles feuilles
    10 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 391 kcal / 1636 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 34 g
Węglowodany 12 g
Błonnik 3.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...