Soupe de butternut au curry parfumé à la mangue

Soupe de butternut au curry parfumé à la mangue

4.5 4 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
8 portion

Składniki

  • 100 g de noisettes, grillées
  • 80 g oignon coupées en deux
  • 100 g de carotte
  • 1 gousse d'ail
  • 30 g d'huile d'olive
  • 500 g courge butternut en morceaux de 2 cm
  • 1 cube de bouillon (pour 0,5l)
  • 1 c. à soupe de curry en poudre Santa Maria Curry Mango
  • ½ c. à café de poudre de curcuma séché Santa Maria
  • 825 g d'eau
  • 400 g de lait de coco

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 45.7 mg
Białko 3.7 g
Kalorie 1059.4 kJ / 253.2 kcal
Tłuszcz 16.9 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 5.8 g
Węglowodany 24.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...