Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 échalote, en morceaux
- 500 g de carottes, en morceaux
- 200 g de pommes de terre à chair farineuse, épluchées, en morceaux
- 30 g de beurre
- 800 g d'eau
- 1 ½ cubes de bouillon de légumes (pour 0,75 l)
- 1 pincée de poivre, moulu, selon les goûts
- 12 feuilles de menthe, ciselées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 658 kJ / 159 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Soupe au potiron
35min
Velouté orange-courge
35min
Velouté de patates douces et brochette de poulet
30min
Velouté de légumes
45min
Velouté de champignons
20 Min
Soupe aux asperges et à l'aneth
25 Min
Soupe céleri-pomme
30min
Velouté de tomates et de courges
25 Min
Soupe de potiron
35min
Velouté courge-coco
45min
Soupe de carottes façon moro
1h 45min
Soupe onctueuse au chou-fleur
50min