Purée de pommes de terre-poireaux, sauce aux quenelles

Purée de pommes de terre-poireaux, sauce aux quenelles

3.5 11 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

Purée de pommes de terre-poireaux
  • de poireaux en morceaux
    300 g
  • de pommes de terre à chair farineuse épluchées, en morceaux (1 cm)
    700 g
  • de lait entier
    300 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de beurre en morceaux
    50 g
  • de noix de muscade, fraîchement moulue
    ¼ c. à café
Sauce aux quenelles
  • de bouillon de viande
    ½ cube
  • d'eau
    150 g
  • de demi-crème à sauce, 25% de matière grasse
    200 g
  • de quenelles de chair à saucisse
    400 g
  • de sel selon les goûts
    1 pincée
  • de poivre selon les goûts
    1 pincée
  • de ciboulette fraîche ciselée
    20 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 623 kcal / 2602 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 43 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...