Soupe de brocolis et gorgonzola aux croûtons de blé entier

Soupe de brocolis et gorgonzola aux croûtons de blé entier

4.5 26 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • gousse d'ail
    1
  • d'oignons coupés en deux
    60 g
  • d'huile d'olive
    30 g
  • de brocolis détaillés en bouquets
    500 g
  • de pâte de bouillon de légumes
    1 c. à soupe
  • d'eau
    450 g
  • de crème, min. 30% M.G.
    100 g
  • de Gorgonzola émietté, et plus pour la garniture
    80 g
  • de pain de blé entier, en cubes puis grillés
    60 g
  • de poivre noir moulu comme garniture
    2 pincées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 313 kcal / 1309.5 kJ
Białko 10.3 g
Tłuszcz 23.5 g
Węglowodany 18.5 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 10.8 g
Sód 362 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...