Artichauts à la romaine
TM6 TM5

Artichauts à la romaine

3.0 (3 oceny)

Składniki

  • 4 artichauts
  • 1 citron
  • 1 bouquet de persil frais, laver et sécher les feuilles
  • ½ - 1 gousse d'ail
  • 1 pincée de sel
  • 40 g d'huile d'olive extra vierge
  • 100 g de vin blanc, sec
  • 300 g d'eau
  • ½ cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
    lub 1 c. à café rase de bouillon de légumes, fait maison

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
668.5 kJ / 159.7 kcal
Białko
3.1 g
Węglowodany
3.5 g
Tłuszcz
10.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy