Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g de chair de potiron, en cubes
- 1000 g de lait
- 1 gousse d'ail
- 1 clou de girofle
- 5 brins de thym frais
- 4 pincées de noix de muscade en poudre
- du sel
- du poivre moulu
- 30 g de vermicelles
- 70 g de parmesan, en copeaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1146 kJ / 273 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Velouté de carottes au cheddar
50 menit
Velouté poireaux, pommes de terre et reblochon
30 min
Velouté pomme de terre, carotte et navet
30 min
Soupe gratinée de butternut et oignon
35 Min
Velouté de carottes
30 min
Soupe au potiron
50 menit
Crème de pommes de terre et courgettes, miettes de chèvre frais
50 menit
Soupe poireau-pomme de terre
1j
Soupe de légumes et tartines de maroilles
55 godz.
Velouté de butternut, carottes et poireaux
40 min
Soupe de potimarron
35 Min
Soupe de pommes de terre et de poireaux au jambon sec, crème au citron
50 menit