Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La garniture
- 50 g de chorizo, détaillé en cubes (1 cm)
- 500 g d'eau
- 50 g de courgette, coupée en cubes (1 cm)
- 50 g de poivron rouge, coupé en cubes (1 cm)
La pâte à madeleine
- 80 g de parmesan, coupé en morceaux
- 80 g d'amandes décortiquées
- 3 œufs
- 80 g de farine de blé
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 30 g d'huile d'olive
- 1 pincée de sel
- beurre, pour la plaque à madeleines
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 404.8 kJ / 96.7 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 3.7 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 86.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Madeleine fourrée roquefort-lardons
25min
Financiers au comté
30min
Minicannelés au chorizo
12h
Petits cakes courgette-chorizo
1 godz. 5 min
Cannelés au thon
40min
Gougères au jambon fumé et reblochon
55min
Cake chorizo-courgette
45 Min
Cookies au chorizo et aux tomates séchées
50min
Gougères au curry
1小时
Cookies jambon, parmesan et origan
45 Min
Cannelés au jambon
13h
Gougères au comté
45 Min