Gâteau cubain au rhum et à la banane

Gâteau cubain au rhum et à la banane

4.5 232 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
8 parts

Składniki

  • 150 g de beurre coupé en morceaux et un peu pour le moule
  • 150 g de farine de blé et un peu pour le moule
  • 175 g de sucre en poudre
  • 4 œufs
  • 5 bananes (environ 500 g), écrasées
  • 3 c. à soupe de rhum
  • 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
  • 1 pincée de sel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 269.4 mg
Białko 6.5 g
Kalorie 1683.4 kJ / 398.3 kcal
Tłuszcz 19.1 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Węglowodany 49 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...