Gâteau cubain au rhum et à la banane

Gâteau cubain au rhum et à la banane

4.5 221 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
8 parts

Składniki

  • de beurre coupé en morceaux et un peu pour le moule
    150 g
  • de farine de blé et un peu pour le moule
    150 g
  • de sucre en poudre
    175 g
  • œufs
    4
  • bananes (environ 500 g), écrasées
    5
  • de rhum
    3 c. à soupe
  • de levure chimique (1 sachet)
    2 c. à café
  • de sel
    1 pincée

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 398.3 kcal / 1683.4 kJ
Białko 6.5 g
Tłuszcz 19.1 g
Węglowodany 49 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 269.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...