Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'échalotes
- 1 gousse d'ail
- 30 g d'huile d'olive
- 800 g de tomates, coupées en morceaux
- 1 c. à café d'herbes de Provence déshydratées
- ½ c. à café de sel
- 4 pincées de poivre fraîchement moulu
- 700 g de seiche, détaillée en morceaux (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1048.5 kJ / 249.5 kcal
- Białko
- 30.5 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 981.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calamars aux tomates, poivrons et paprika
45 Min
Seiches marinées à l'huile d'olive et au citron
35 Min
Risotto au calamar
1 Std. 30 Min
Encornets sautés à l'ail et au chorizo
20 min
Bourride
1 Std.
Petits encornets à l'ail, artichauts et lard
30 Min
Seiches marinées à l'huile d'olive et au citron
1h 35min
Calamar à la piperade
35 Min
Seiche sauce au vin rouge
1h 5min
Ragoût de poulpe méditerranéen
1h 35min
Seiche à l'ail et à la coriandre
1h 15min
Mijoté de poulpe à la tomate et à la menthe
1 Std. 10 Min