Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'échalotes
- 1 gousse d'ail
- 30 g d'huile d'olive
- 800 g de tomates, coupées en morceaux
- 1 c. à café d'herbes de Provence déshydratées
- ½ c. à café de sel
- 4 pincées de poivre fraîchement moulu
- 700 g de seiche, détaillée en morceaux (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1048.5 kJ / 249.5 kcal
- Białko
- 30.5 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 981.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte fine aux rougets
55 min
Calamars vapeur à la catalane
35min
Encornets à la provençale
55 min
Seiche à l'ail et à la coriandre
1h 15 min.
Calamars aux tomates, poivrons et paprika
45 min
Petits encornets à l'ail, artichauts et lard
30 min
Seiches marinées à l'huile d'olive et au citron
35min
Mijoté de poulpe à la tomate et à la menthe
1 godz. 10 min
Encornets sautés à l'ail et au chorizo
20min
Morue à la méditerranéenne
1 godz. 25 min
Calamar à la piperade
35min
Risotto au calamar
1 godz. 30 min