Velouté potimarron, boulgour avec carottes, brochettes poulet-chorizo et compotée pommes-cannelle

Velouté potimarron, boulgour avec carottes, brochettes poulet-chorizo et compotée pommes-cannelle

4.4 174 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
6 portions

Składniki

  • 200 g de boulgour
  • 500 g d'eau
  • 1 c. à café de sel
  • 1 pincée de poivre moulu
  • 500 g de pommes épluchées et coupées en quartiers
  • 1 pincée de cannelle en poudre
  • 400 g de carottes coupées en tronçons
  • 80 g d'oignon coupé en deux
  • 1 gousse d'ail
  • 20 g d'huile d'olive
  • 500 g de blancs de poulet détaillé en dés
  • 200 g de chorizo coupé en rondelles
  • 600 g de chair de potimarron détaillé en dés
  • 1 cube de bouillon
  • 30 g de moutarde
  • 100 g de crème liquide 30-40% m.g.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1536.8 mg
Białko 44.3 g
Kalorie 3275.7 kJ / 784.2 kcal
Tłuszcz 9.7 g
Błonnik 23.5 g
Tłuszcz nasycony 9.7 g
Węglowodany 94.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...