Urządzenia i Akcesoria
Cake pops na święta
Przygotowanie 3 godz.
Czas całkowity 6 godz.
40 sztuk
Składniki
Cake pops
-
300 - 350 g cukru
-
250 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
4 jajka
-
250 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
250 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
200 g serka śmietankowego podzielonego na kawałki
Dekoracja
-
500 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
1 - 2 krople barwnika spożywczego, czerwonego
-
cukier (opcjonalnie) kolorowy, czerwony, do obtoczenia (patrz wskazówka)
-
250 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
masa cukrowa zielona, do dekoracji
-
masa cukrowa czerwona, do dekoracji
-
masa cukrowa biała, do dekoracji
-
220 g cukru
-
1 białko
-
¼ łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
40.9 mg
Białko
3.4 g
Kalorie
1209.8 kJ /
289.1 kcal
Tłuszcz
16.6 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
9.8 g
Węglowodany
32.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pancakes - puszyste amerykańskie naleśniki
45 min
Koreańskie tańczące kotki (jiggly cat pudding)
4 godz. 30 min
Gofry klasyczne
35 min
Cake pops „Ciasteczkowe potwory”
3 godz.
Halloweenowe babeczki
1 godz. 40 min
Cake pops na Halloween
4 godz. 15 min
Makaroniki truskawkowe
2 godz. 30 min
Podwójnie pistacjowe makaroniki
3 godz.
Cytrynowe cake pops
4 godz. 30 min
Świąteczne cake pops
2 godz. 20 min
Reniferki z pomarańczowego brownie
1 godz.
Amerykańskie kruche ciasteczka (w stylu crumble cookies)
40 min