Cake pops na święta

Cake pops na święta

5.0 6 ocen
Przygotowanie 3 godz.
Czas całkowity 6 godz.
40 sztuk

Składniki

Cake pops
  • 300 - 350 g cukru
  • 250 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 4 jajka
  • 250 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 250 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
  • 200 g serka śmietankowego podzielonego na kawałki
Dekoracja
  • 500 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
  • 1 - 2 krople barwnika spożywczego, czerwonego
  • cukier (opcjonalnie) kolorowy, czerwony, do obtoczenia (patrz wskazówka)
  • 250 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
  • masa cukrowa zielona, do dekoracji
  • masa cukrowa czerwona, do dekoracji
  • masa cukrowa biała, do dekoracji
  • 220 g cukru
  • 1 białko
  • ¼ łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 40.9 mg
Białko 3.4 g
Kalorie 1209.8 kJ / 289.1 kcal
Tłuszcz 16.6 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 9.8 g
Węglowodany 32.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...