Cake pops na święta
TM5 TM6

Cake pops na święta

5.0 (1 ocena)

Składniki

Cake pops

  • 300 - 350 g cukru
  • 250 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 4 jajka
  • 250 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 250 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
  • 200 g serka śmietankowego, podzielonego na kawałki

Dekoracja

  • 500 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
  • 1 - 2 krople barwnika spożywczego, czerwonego
  • cukier kolorowy, czerwony, do obtoczenia (patrz wskazówka)
  • 250 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
  • masa cukrowa, zielona, do dekoracji
  • masa cukrowa, czerwona, do dekoracji
  • masa cukrowa, biała, do dekoracji
  • 220 g cukru
  • 1 białko
  • ¼ łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
1209.8 kJ / 289.1 kcal
Białko
3.4 g
Węglowodany
32.4 g
Tłuszcz
16.6 g
Tłuszcz nasycony
9.8 g
Błonnik
1.6 g
Sód
40.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy