Cake pops na święta

Cake pops na święta

5.0 4 oceny
Przygotowanie 3 godz.
Czas całkowity 6 godz.
40 sztuk

Składniki

Cake pops
  • cukru
    300 - 350 g
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    250 g
  • jajka
    4
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
    250 g
  • gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
    250 g
  • serka śmietankowego podzielonego na kawałki
    200 g
Dekoracja
  • białej czekolady pokrojonej na kawałki
    500 g
  • barwnika spożywczego, czerwonego
    1 - 2 krople
  • cukier (opcjonalnie) kolorowy, czerwony, do obtoczenia (patrz wskazówka)
  • gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
    250 g
  • masa cukrowa zielona, do dekoracji
  • masa cukrowa czerwona, do dekoracji
  • masa cukrowa biała, do dekoracji
  • cukru
    220 g
  • białko
    1
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    ¼ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 289.1 kcal / 1209.8 kJ
Białko 3.4 g
Tłuszcz 16.6 g
Węglowodany 32.4 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 9.8 g
Sód 40.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...