
Urządzenia i Akcesoria
Cake pops „Ciasteczkowe potwory”
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
16 sztuk
Składniki
Ciasto
-
jajka2
-
cukru80 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu130 g
-
mąki pszennej130 g
-
kakao naturalnego, niesłodzonego15 g
-
soli1 szczypta
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
Przygotowanie i dekorowanie
-
serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki55 g
-
cukru pudru70 - 120 g
-
ciastek z kawałkami czekolady mini (patrz wskazówka)16
-
masy cukrowej białej30 g
-
gorzkiej czekolady pokrojonej na kawałki25 g
-
pisak cukrowy, kolorowy czarny
-
białej czekolady pokrojonej na kawałki200 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu50 g
-
barwnika spożywczego (opcjonalnie) białego, w żelu (patrz wskazówka)½ - 1 łyżeczka
-
barwnika spożywczego (opcjonalnie) niebieskiego, w żelu½ - 1 łyżeczka
-
ciepła woda do kąpieli wodnej
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
295.3 kcal /
1235.3 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
15.3 g
Węglowodany
37.4 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
8.6 g
Sód
124.1 mg