Cake pops „Ciasteczkowe potwory”

Cake pops „Ciasteczkowe potwory”

5.0 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
16 sztuk

Składniki

Ciasto
  • jajka
    2
  • cukru
    80 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    130 g
  • mąki pszennej
    130 g
  • kakao naturalnego, niesłodzonego
    15 g
  • soli
    1 szczypta
  • proszku do pieczenia
    1 łyżeczka
Przygotowanie i dekorowanie
  • serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
    55 g
  • cukru pudru
    70 - 120 g
  • ciastek z kawałkami czekolady mini (patrz wskazówka)
    16
  • masy cukrowej białej
    30 g
  • gorzkiej czekolady pokrojonej na kawałki
    25 g
  • pisak cukrowy, kolorowy czarny
  • białej czekolady pokrojonej na kawałki
    200 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    50 g
  • barwnika spożywczego (opcjonalnie) białego, w żelu (patrz wskazówka)
    ½ - 1 łyżeczka
  • barwnika spożywczego (opcjonalnie) niebieskiego, w żelu
    ½ - 1 łyżeczka
  • ciepła woda do kąpieli wodnej

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 295.3 kcal / 1235.3 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 15.3 g
Węglowodany 37.4 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 8.6 g
Sód 124.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...