Cake pops „Ciasteczkowe potwory”

Cake pops „Ciasteczkowe potwory”

4.5 12 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
16 sztuk

Składniki

Ciasto
  • 2 jajka
  • 80 g cukru
  • 130 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 130 g mąki pszennej
  • 15 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 1 szczypta soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Przygotowanie i dekorowanie
  • 55 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
  • 70 - 120 g cukru pudru
  • 16 ciastek z kawałkami czekolady mini (patrz wskazówka)
  • 30 g masy cukrowej białej
  • 25 g gorzkiej czekolady pokrojonej na kawałki
  • pisak cukrowy, kolorowy czarny
  • 200 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
  • 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • ½ - 1 łyżeczka barwnika spożywczego (opcjonalnie) białego, w żelu (patrz wskazówka)
  • ½ - 1 łyżeczka barwnika spożywczego (opcjonalnie) niebieskiego, w żelu
  • ciepła woda do kąpieli wodnej

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 124.1 mg
Białko 4 g
Kalorie 1235.3 kJ / 295.3 kcal
Tłuszcz 15.3 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 8.6 g
Węglowodany 37.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...