Urządzenia i Akcesoria
Ciasto Marlenka
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 27 godz. 40 min
16 porcji
Składniki
Budyń do kremu
-
650 g mleka w temp. pokojowej
-
80 g budyniu waniliowego, w proszku bez cukru
Miodowe blaty
-
120 g masła pokrojonego na kawałki
-
200 g cukru pudru
-
75 g miodu
-
1 łyżka sody oczyszczonej
-
1 łyżka octu, białego
-
600 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
2 jajka
Posypka
-
30 g orzechów włoskich, łuskanych
-
30 g czekolady deserowej
Krem budyniowo-kajmakowy i przełożenie
-
250 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
1 puszka masy kajmakowej w temp. pokojowej (510 g)
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
303 mg
Białko
8.6 g
Kalorie
2133.9 kJ /
510 kcal
Tłuszcz
25.1 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
14.8 g
Węglowodany
63.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE CIASTA II
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Rolada kawowo-orzechowa
2h 30min
Kremówki (Napoleonki)
6h 30min
Ciasto Pani Walewska
9h 30min
Ciasto słonecznikowiec
9h
Ciasto łabędzi puch
5h 30min
Ciasto pijana śliwka
6h
Ciasto Metrowiec
7h
Królewiec
9h 45min
Pączki z kremem ajerkoniakowym
4h
Ciasto z truskawkami, kremem budyniowym i galaretką (TM5)
8h 30min
Miodownik-Stefanka Sławomira Zabawy
4h
Oponki serowe
45min