Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Budyń do kremu
- 650 g mleka, w temp. pokojowej
- 80 g budyniu waniliowego, w proszku, bez cukru
Miodowe blaty
- 120 g masła, pokrojonego na kawałki
- 200 g cukru pudru
- 75 g miodu
- 1 łyżka sody oczyszczonej
- 1 łyżka octu, białego
- 600 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 2 jajka
Posypka
- 30 g orzechów włoskich, łuskanych
- 30 g czekolady deserowej
Krem budyniowo-kajmakowy i przełożenie
- 250 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 1 puszka masy kajmakowej, w temp. pokojowej (510 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2133.9 kJ / 510 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 63.5 g
- Tłuszcz
- 25.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.8 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 303 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rolada kawowo-orzechowa
2h 30min
Kremówki (Napoleonki)
6u. 30min
Rolada tiramisu
4h
Kruche ciasto z porzeczkami i bezą
1 Std. 45 Min
Królewiec
9 godz. 45 min
Wuzetka (W-Z)
9u. 20min
Miodownik-Stefanka Sławomira Zabawy
4h
Ciasto pijana śliwka
6u.
Ciasto Metrowiec
7h
Ciasto słonecznikowiec
9h
Tort cappuccino z chrupką z białej czekolady
48u.
Ciasto Pani Walewska
9u. 30min