
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto Marlenka
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 27 godz. 40 min
16 porcji
Składniki
Budyń do kremu
-
mleka w temp. pokojowej650 g
-
budyniu waniliowego, w proszku bez cukru80 g
Miodowe blaty
-
masła pokrojonego na kawałki120 g
-
cukru pudru200 g
-
miodu75 g
-
sody oczyszczonej1 łyżka
-
octu, białego1 łyżka
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia600 g
-
jajka2
Posypka
-
orzechów włoskich, łuskanych30 g
-
czekolady deserowej30 g
Krem budyniowo-kajmakowy i przełożenie
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki250 g
-
masy kajmakowej w temp. pokojowej (510 g)1 puszka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
510 kcal /
2133.9 kJ
Białko
8.6 g
Tłuszcz
25.1 g
Węglowodany
63.5 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
14.8 g
Sód
303 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE CIASTA II
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Piernik świąteczny
99 Std. 30 Min
Wiśniowa chmurka
8 Std. 30 Min
Ciasto słonecznikowiec
9 Std.
Rolada kawowo-orzechowa
2 Std. 30 Min
Ciasto łabędzi puch
5 Std. 30 Min
Szarlotka tatrzańska (TM6)
2 Std.
Rurki z kremem
3 Std.
Ciasto Pani Walewska
9 Std. 30 Min
Ciasto Metrowiec
7 Std.
Wuzetka (W-Z)
9 Std. 20 Min
Miodownik-Stefanka Sławomira Zabawy
4 Std.
Kremówki (Napoleonki)
6 Std. 30 Min