Urządzenia i Akcesoria
Ciasto Marlenka
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 27 godz. 40 min
16 porcji
Składniki
Budyń do kremu
-
650 g mleka w temp. pokojowej
-
80 g budyniu waniliowego, w proszku bez cukru
Miodowe blaty
-
120 g masła pokrojonego na kawałki
-
200 g cukru pudru
-
75 g miodu
-
1 łyżka sody oczyszczonej
-
1 łyżka octu, białego
-
600 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
2 jajka
Posypka
-
30 g orzechów włoskich, łuskanych
-
30 g czekolady deserowej
Krem budyniowo-kajmakowy i przełożenie
-
250 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
1 puszka masy kajmakowej w temp. pokojowej (510 g)
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
303 mg
Białko
8.6 g
Kalorie
2133.9 kJ /
510 kcal
Tłuszcz
25.1 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
14.8 g
Węglowodany
63.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE CIASTA II
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Piernik świąteczny
99 Std. 30 Min
Rurki z kremem
3 Std.
Wuzetka (W-Z)
9 Std. 20 Min
Ciasto makowa panienka
7 Std. 40 Min
Rolada kawowo-orzechowa
2 Std. 30 Min
Rolada tiramisu
4 Std.
Królewiec
9 Std. 45 Min
Miodownik-Stefanka Sławomira Zabawy
4 Std.
Ciasto pijana śliwka
6 Std.
Ciasto Pani Walewska
9 Std. 30 Min
Kremówki (Napoleonki)
6 Std. 30 Min
Wiśniowa chmurka
8 Std. 30 Min