Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z cukinii
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
2 porcje
Składniki
-
25 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
-
350 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
250 g wody
-
½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
5 g masła
-
20 g serka kremowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
347.4 mg
Białko
2.9 g
Kalorie
364.4 kJ /
87.1 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Węglowodany
7.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50 min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa krem z pomidorów
30 min
Zupa krem z warzyw
35 min
Zupa krem z groszku
40 min
Zupa krem z zielonego ogórka
25 min
Zupa krem z ziemniaków
40 min
Zupa krem z pieczarek
20 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Zupa z białych warzyw
45 min
Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym
30 min