
Urządzenia i Akcesoria
Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
110 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
15 - 20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
30 g oleju kokosowego płynnego
-
750 g dyni piżmowej pokrojonej w ok. 2 cm kostkę
-
400 g mleczka kokosowego
-
100 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
242 kcal /
1012.4 kJ
Białko
3.2 g
Tłuszcz
14.5 g
Węglowodany
20.6 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
13.6 g
Sód
403.3 mg