Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 110 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 15 - 20 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 30 g oleju kokosowego, płynnego
- 750 g dyni piżmowej, pokrojonej w ok. 2 cm kostkę
- 400 g mleczka kokosowego
- 100 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego
- 1 łyżeczka soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1012.4 kJ / 242 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 20.6 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.6 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 403.3 mg
Alternatywne przepisy
Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
2 Std. 20 Min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 Min
Zupa krem z ciecierzycy i kalafiora
45 Min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35 Min
Zupa krem z cukinii
25 Min
Zupa z batatów z pastą curry
25 Min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25 Min
Zupa dyniowo-marchewkowa
50 Min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35 Min
Zupa z pieczonej dyni
50 Min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 Min
Zupa krem z dyni z gruszką
55 Min