Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym

Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym

4.6 3.6K ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • 110 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 15 - 20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 30 g oleju kokosowego płynnego
  • 750 g dyni piżmowej pokrojonej w ok. 2 cm kostkę
  • 400 g mleczka kokosowego
  • 100 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 242 kcal / 1012.4 kJ
Białko 3.2 g
Tłuszcz 14.5 g
Węglowodany 20.6 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 13.6 g
Sód 403.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...