Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym
TM5 TM6

Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym

4.6 (3.5K ocen)

Składniki

  • 110 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 15 - 20 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
  • 30 g oleju kokosowego, płynnego
  • 750 g dyni piżmowej, pokrojonej w ok. 2 cm kostkę
  • 400 g mleczka kokosowego
  • 100 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1012.4 kJ / 242 kcal
Białko
3.2 g
Węglowodany
20.6 g
Tłuszcz
14.5 g
Tłuszcz nasycony
13.6 g
Błonnik
2.9 g
Sód
403.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy