Clafoutis abricot-romarin

Clafoutis abricot-romarin

4.6 66 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
6 parts

Składniki

  • 60 g de beurre doux coupé en morceaux, et un peu pour le moule
  • 500 g d'abricots frais coupés en deux
  • 4 œufs
  • 1 pincée de sel
  • 125 g de sucre en poudre
  • 40 g de farine
  • 40 g de poudre d'amande
  • 250 g de lait
  • 100 g d'amandes effilées
  • 3 branches de romarin frais effeuillées

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 154.3 mg
Białko 12.2 g
Kalorie 1909.2 kJ / 457.7 kcal
Tłuszcz 27.8 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 9.5 g
Węglowodany 36.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...