Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de beurre doux, coupé en morceaux, et un peu pour le moule
- 500 g d'abricots frais, coupés en deux
- 4 œufs
- 1 pincée de sel
- 125 g de sucre en poudre
- 40 g de farine
- 40 g de poudre d'amande
- 250 g de lait
- 100 g d'amandes effilées
- 3 branches de romarin frais, effeuillées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1909.2 kJ / 457.7 kcal
- Białko
- 12.2 g
- Węglowodany
- 36.7 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.5 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 154.3 mg
Alternatywne przepisy
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55 min
Cake aux abricots et au citron
55 min
Crumble aux pêches et au romarin
45min
Clafoutis abricot, chèvre et amandes
40min
Clafoutis pêche-framboise
50min
Clafoutis aux pêches et gingembre frais
1 Std. 10 Min
Tarte rustique abricot-romarin ou lavande
50min
Crumble aux prunes
40min
Crumble pommes-figues
45min
Tarte aux figues, amandes et romarin
2 Std. 5 Min
Gâteau à la crème de marrons et poires
45min
Clafoutis aux abricots
55 min