![Asperge et saumon sauce hollandaise Asperge et saumon sauce hollandaise](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3b1b7b12-e4fe-4687-af30-917911392860/Derivates/9673fcc4-9e87-4e37-8945-5826274a20de.jpg)
Wersje kompatybilne
Asperge et saumon sauce hollandaise
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g d'eau
- 800 g d'asperges blanches, écussonnées
- 4 pavés de saumon frais (130 g env. chacun)
- 200 g de beurre, coupé en morceaux
- 2 jaunes d'œufs
- 2 c. à soupe de jus de citron
- 2 pincées de sel
- 2 pincées de poivre blanc moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3140.8 kJ / 757.8 kcal
- Białko
- 44.3 g
- Węglowodany
- 2.8 g
- Tłuszcz
- 62.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 33.5 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 728.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Asperges sauce à l'orange
55min
Œuf mollet aux asperges
1h 20min
Asperges et sabayon à l'estragon
1h
Asperges, riz au parmesan et sabayon au citron - Mousse glacée aux fruits rouges
1h
Asperges accompagnées de pommes de terre
50min
Asperges à la vinaigrette aux oeufs
40min
Poireaux vinaigrette à l’orange, croûtons et chèvre frais
50min
Asperges et pommes de terre sauce hollandaise
50min
Asperges et jambon sauce hollandaise
1h
Asperges sauce mousseline
1h
Asperges à la flamande
25min
Asperges tièdes en salade et œuf poché
1h