Tarte rustique abricot-romarin ou lavande

Tarte rustique abricot-romarin ou lavande

4.5 135 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
8 morceaux

Składniki

La pâte brisée
  • 150 g de farine de blé
  • 75 g de beurre demi-sel coupé en morceaux
  • 3 c. à soupe de sucre vanillé maison
  • 50 g d'eau
La garniture aux abricots
  • 80 g de cassonade
  • 1 branche de romarin frais équeutée (5 cm env.)
  • 20 g de jus de citron
  • 80 g d'amandes en poudre
  • 30 g de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min.
  • 15 abricots frais coupés en deux et dénoyautés
  • 30 g de beurre doux coupé en petits morceaux
  • 30 g d'amandes effilées

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 5.5 g
Kalorie 1520 kJ / 363 kcal
Tłuszcz 19.9 g
Błonnik 4.8 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...