Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 g de pommes, pelées, épépinées et coupées en morceaux
- 900 g de figues fraîches, coupées en quatre
- beurre fondu pour le plat
- 120 g de farine de blé
- 120 g de beurre, et un peu de beurre fondu pour le plat
- 1 pincée de sel
- 100 g de cassonade
- 30 g d'amandes émondées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2006 kJ / 479.3 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 67.3 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.3 g
- Błonnik
- 8.3 g
- Sód
- 245.8 mg
Alternatywne przepisy
Crumble de figues à la noisette
45min
Clafoutis abricot-romarin
55min
Crumble aux pêches et au romarin
45min
Tarte aux figues, amandes et romarin
2u. 5min
Crumble à la pomme et aux cerises
1h
Crumble aux prunes
40min
Crumble pomme fraise rhubarbe
45min
Confiture figue et vanille
40min
Crumble pommes et fruits rouges
50min
Crumble pomme-cannelle
45min
Crumble aux pommes et fruits rouges
45min
Crumble pommes-framboises
50min