Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 800 g d'asperges blanches, nettoyés
- 70 g de vin blanc
- 6 jaunes d'œufs
- du sel
- du poivre moulu
- 1 c. à café bombée d'estragon frais, haché
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 503 kJ / 120.2 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 9.1 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 19.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Endives braisées et caramélisées à l'orange
30min
Endives braisées gratinées au parmesan
50min
Endives au jambon gratinées au comté
13 godz.
Asperges à la vinaigrette aux oeufs
40min
Asperges sauce à l'orange
55 min
Gratin d'asperges à l'appenzeller
1 Std. 10 Min
Asperges en sabayon, œuf mariné au soja
3 godz. 40 min
Asperges et jambon sauce hollandaise
1 Std.
Asperges sauce mousseline
1 Std.
Asperges tièdes en salade et œuf poché
1 Std.
Asperge et saumon sauce hollandaise
35min
Asperges et pommes de terre sauce hollandaise
50min