Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 800 g d'asperges blanches, nettoyés
- 70 g de vin blanc
- 6 jaunes d'œufs
- du sel
- du poivre moulu
- 1 c. à café bombée d'estragon frais, haché
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 503 kJ / 120.2 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 9.1 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 19.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Endives braisées gratinées au parmesan
50 мин.
Asperges et pommes de terre sauce hollandaise
50 мин.
Endives au jambon gratinées au comté
13 Std.
Asperges sauce à l'orange
55 min
Asperges à la vinaigrette aux oeufs
40 мин.
Asperge et saumon sauce hollandaise
35 min
Asperges, riz au parmesan et sabayon au citron
1 godz. 10 min
Asperges et jambon sauce hollandaise
1 godz.
Choux de Bruxelles, lardons et noix
45 min
Asperges tièdes en salade et œuf poché
1 godz.
Asperges sauce mousseline
1 godz.
Asperges à la flamande
25min