Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'eau
- 1 sachet de levure boulangère sèche
- 200 g de farine, et un peu pour le plan de travail
- 10 g d'huile d'olive, et 3 c. à soupe, pour huiler
- ½ c. à café de sel
- 2 c. à soupe de romarin frais
- 2 pincées de fleur de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 309 kJ / 74 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 3 g
Alternatywne przepisy
Pain de mie vapeur sans croûte
3u. 10min
Crackers aux graines
35 Min
Pain maison au maïs
2 Std. 30 Min
Crackers multicéréales
3 Std.
Gressins italiens
1 Std. 55 Min
Houmous aux tomates séchées
10 Min
Amandes sucrées à la cannelle
25 Min
Gressins à la fleur de sel, bacon et thym
1 Std. 45 Min
Baguettes apéritives au curry et fromage
2 godz. 35 min
Fougasse lardons et romarin
3 Std. 15 Min
Cookies au chorizo et aux tomates séchées
50 Min
Gougères au curry
1 Std.