![Gressins italiens Gressins italiens](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/94f494a3312e5e682c957cb21c29b76a/Derivates/b0351a57085cebbbe149eda207ca9a5278b79bc6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g d'eau minérale
- 15 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 500 g de farine T65
- 1 pincée de sucre en poudre
- 90 g d'huile d'olive
- 10 g de sel
- 2 c. à soupe bombées de semoule de blé dur fine
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 270 kJ / 64 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de mie moelleux
4h 15min
Gressins au romarin
1 Std. 40 Min
Pains à burgers américains
3h 15min
Gressins au sésame et citron, houmous de lentilles corail
2h 45min
Fougasse lardons et romarin
3h 15min
Petits pains vapeur graines et curcuma
3 Std.
Baguette en épis au sésame
15 Std. 45 Min
Les longués de Montpellier
1 Std.
Ficelle de pain
4h 5 min.
Petits pains au lait et sucre perlé
3ч. 25 мин.
Bagels américains
2h 50min
Pain de mie vapeur sans croûte
3 godz. 10 min