Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de farine T55, et un peu pour le plan de travail
- 125 g de beurre demi-sel, en morceaux
- 60 g de sucre muscovado complet
- 1 jaune d'œuf
- 60 g d'eau
- 4 pêches, coupées en fines lamelles
- 30 g de sucre en poudre
- ½ citron jaune, le zeste et le jus
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1373 kJ / 329 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis abricot-romarin
55 Min
Crumble aux pêches et au romarin
45 Min
Tarte aux fraises et noisettes
2h 40 min
Tarte Tatin
1j
Tartelettes aux abricots et au romarin
1 Std. 45 Min
Clafoutis aux prunes
1 Std. 15 Min
Clafoutis pêche-framboise
50 menit
Gâteau renversé aux prunes et caramel
1h 10 min
Tarte aux poires Bourdaloue
3h 10min
Tarte rustique abricot-romarin ou lavande
50 menit
Quatre-quarts coco-citron vert
1 godz. 5 min
Crumble aux prunes
40 min