Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g uien, gehalveerd
- 20 g ongezouten boter
-
1000
g verse groene erwten
lub 1000 g diepgevroren doperwtjes - 600 g water
-
1
el kippenbouillonpasta, huisgemaakt
lub 1 kippenbouillonblokje (voor 0,5 l) -
200
g volle room
lub 200 g zure room - 2 snuifjes vers gemalen zwarte peper, naar believen
- ½ tl fijn zout, naar believen
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 778 kJ / 187 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 8 g
Alternatywne przepisy
Aardappel-preisoep
40 min
Gembersoep met rode paprika
50 min
Aardappel-spinaziesoep met hartige eiercustard
45min
Romige champignonsoep
20 min
Romige courgettensoep
25 min
Romige tomatensoep
25 min
Erwtensoep met crème fraiche en knapperige ham
1 godz.
Komkommersoep met garnalenspiesjes
35 min
Crostini met champignons en fontinakaas
Brak ocen
Zachte bloemkoolsoep
50 min
Erwtensoep met gember, zalm met citroen en broccoli
50 min
Menu: Slasoep, zeebaars met waterkerssaus
Brak ocen