Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g uien, gehalveerd
- 20 g ongezouten boter
-
1000
g verse groene erwten
lub 1000 g diepgevroren doperwtjes - 600 g water
-
1
el kippenbouillonpasta, huisgemaakt
lub 1 kippenbouillonblokje (voor 0,5 l) -
200
g volle room
lub 200 g zure room - 2 snuifjes vers gemalen zwarte peper, naar believen
- ½ tl fijn zout, naar believen
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 778 kJ / 187 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 8 g
Alternatywne przepisy
Paprikasoep met basilicumschuim
35 min
Erwtensoep met crème fraiche en knapperige ham
1h
Balletjes in Spaanse saus
55min
Aardappel-preisoep
40 min
Pompoensoep
35 min
Broccolisoep met volkoren croutons
40 min
Romige courgettensoep
25 min
Zachte bloemkoolsoep
50 min
Erwtensoep met gember, zalm met citroen en broccoli
50 min
Romige tomatensoep
25 min
Scampis met tomaat, saffraan en ansjovissaus
35 min
Zachte wortelsoep met venkel
40 min