Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g olijfolie
- 2 el citroensap
- ½ tl zout
- 24 rauwe garnalen, gepeld en darmkanaal verwijderd
- 80 g uien, gehalveerd
- 2 teentjes knoflook
- 500 g komkommers, liefst ongepeld, in stukken
- 1 citroen, in schijfjes, elk in vier gesneden
- 500 g water
-
1
volle tl groentebouillonpasta, huisgemaakt
lub 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l) - ¼ tl gemalen zwarte peper
- 200 g melk
- 40 g bloem
- 2 el verse dille, gehakt (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 733 kJ / 175 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Mysterieuze soep
45 dk
Aardappel-preisoep
40min
Koolstoofpot met kalkoen
Keine Bewertungen
Romige courgettensoep
25min
Zachte bloemkoolsoep
50min
Zeevruchtenstoofpot
1h 5 min
Romige aspergesoep
25min
Romige tomatensoep
25min
Spookachtige groene oogbalsoep
30 dk
Chocolade broodpudding
1h 25min
Bloemkoolsoep met gebakken ganzenlever
35min
Zachte wortelsoep met venkel
40min