Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g prei, enkel het wit
- 20 g olijfolie
- 500 g bloemkool, in roosjes
- 300 g water
- 1 kippenbouillonblokje (voor 0,5 l)
- 100 g room, opklopbaar, 30-40% V.G.
- 100 g volle melk
- 1 snuifje zout, volgens eigen smaak
- 1 snuifje gemalen peper, volgens eigen smaak
- 6 stukken rauwe eendenlever (ong. 25-30 g/escalope)
- 80 g droog geroosterde en gezouten pinda's
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1450.7 kJ / 350.8 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 5.2 g
- Tłuszcz
- 32.3 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Broccolisoep
15 Min
Paprikasoep met basilicumschuim
35 Min
Erwtensoep met crème fraiche en knapperige ham
1 Std.
Aardappel-preisoep
40 Min
Broccolisoep met volkoren croutons
40 Min
Romige courgettensoep
25 Min
Prei-aardappelsoep met krokant gerookte ham
40 Min
Zachte bloemkoolsoep
50 Min
Romige tomatensoep
25 Min
Komkommersoep met garnalenspiesjes
35 Min
Romige champignonsoep
20 Min
Zachte wortelsoep met venkel
40 Min