Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g prei, enkel het wit
- 20 g olijfolie
- 500 g bloemkool, in roosjes
- 300 g water
- 1 kippenbouillonblokje (voor 0,5 l)
- 100 g room, opklopbaar, 30-40% V.G.
- 100 g volle melk
- 1 snuifje zout, volgens eigen smaak
- 1 snuifje gemalen peper, volgens eigen smaak
- 6 stukken rauwe eendenlever (ong. 25-30 g/escalope)
- 80 g droog geroosterde en gezouten pinda's
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1450.7 kJ / 350.8 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 5.2 g
- Tłuszcz
- 32.3 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aardappel-preisoep
40min
Broccolisoep met volkoren croutons
40min
Prei-aardappelsoep met krokant gerookte ham
40min
Broccolisoep
15min
Paprikasoep met basilicumschuim
35min
Romige champignonsoep
20min
Romige courgettensoep
25min
Romige tomatensoep
25min
Pizza met pistache pesto, stracciatella kaas en mortadella
Brak ocen
Zachte bloemkoolsoep
50min
Aspergesoep met citroen
55 min
Soep van groene asperges met kruidige pijnboompitten
1 Std. 10 Min