Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g extra vergine olijfolie
- 80 g prei, fijngesneden
- 380 g aardappelen, geschild en in stukken
- 10 g gedroogde eekhoorntjesbrood, geweekt en uitgedrukt
- 380 g water
-
1
groentebouillon
lub 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l) -
1
sneetje Tiroler spek (speck), in reepjes
lub 1 sneetje prosciutto hesp in reepjes - 4 stengels verse bieslook, fijngehakt
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1347 kJ / 322 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 32.7 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Broccolisoep
15 min
Aardappel-preisoep
40min
Pompoensoep
35min
Romige courgettensoep
25min
Havermoutrepen met kaas
45 dk
Groentesoep met pasta, varkensrollade met groenten, puddinkjes, muffins
Brak ocen
Romige tomatensoep
25min
Spookachtige groene oogbalsoep
30 dk
Groentensoep
35min
Bloemkoolsoep met gebakken ganzenlever
35min
Aardappel-spinaziesoep met hartige eiercustard
45 dk
Zachte wortelsoep met venkel
40min