Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g extra vergine olijfolie
- 80 g prei, fijngesneden
- 380 g aardappelen, geschild en in stukken
- 10 g gedroogde eekhoorntjesbrood, geweekt en uitgedrukt
- 380 g water
-
1
groentebouillon
lub 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l) -
1
sneetje Tiroler spek (speck), in reepjes
lub 1 sneetje prosciutto hesp in reepjes - 4 stengels verse bieslook, fijngehakt
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1347 kJ / 322 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 32.7 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pompoensoep
35 dk
Aardappel-preisoep
40 Min
Groentensoep
35 dk
Zachte wortelsoep met venkel
40 Min
Bloemkoolsoep met gebakken ganzenlever
35 dk
Gembersoep met rode paprika
50 Min
Romige courgettensoep
25 Min
Komkommersoep met garnalenspiesjes
35 dk
Volkoren Paasbrood met eieren en gerookte forelfilets
1 Std. 45 Min
Romige vegan broccoli en kaas soep
1sa 15 dk
Kweeperentaart
Keine Bewertungen
Mysterieuze soep
45 Min