Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 rode paprika, in stukken
- 1 gele paprika, in stukken
- 1 ui, gehalveerd
- 1 teentje knoflook
- 30 g olie
- 200 g water
-
1
volle tl groentebouillonpasta
lub 1 kubus groentebouillonblokje (voor 0,5 l) - 100 g room
- ½ tl zout
- ¼ tl gemalen peper
- 1 snuifje suiker
- ½ tl zoete paprikapoeder
- 150 g melk
- 10 takjes verse basilicum, enkel de blaadjes, waarvan 2 mooie blaadjes opzij gezet
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1636 kJ / 391 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 3.8 g
Alternatywne przepisy
Broccolisoep met volkoren croutons
40 Min
Rode kool en appel salade met knapperige feta en kruidenpesto
30 Min
Romige aspergesoep
25 Min
Broccolisoep
15 Min
Bloemkoolsoep met gebakken ganzenlever
35 dk
Aardappel-spinaziesoep met hartige eiercustard
45 Min
Romige champignonsoep
20min
Romige courgettensoep
25 Min
Romige tomatensoep
25 Min
Erwtensoep met crème fraiche en knapperige ham
1 Std.
Romige courgettensoep
35 dk
XXL - Pompoensoep
50 Min