Petite tour de pastèque et ceviche de saumon

Petite tour de pastèque et ceviche de saumon

5.0 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
25 morceaux

Składniki

  • piment jalapeño frais épépiné, coupé en 2
    ½
  • d'oignons rouges
    20 g
  • de coriandre fraîche les feuilles uniquement
    4 brins
  • de cumin en poudre
    2 pincées
  • de poudre de paprika fumé
    2 pincées
  • de sel selon vos goûts
    2 pincées
  • de poivre noir moulu selon vos goûts
    2 pincées
  • de jus de citron vert (± 1 citron vert)
    20 g
  • d'huile d'avocat
    2 c. à café
  • de filet de saumon, frais, sans peau en morceaux (1 cm)
    250 g
  • de pastèque (± ¼ pastèque)
    800 - 1000 gramme
  • de sauce au piment, type Tabasco (opcjonalnie) pour servir
    2 - 3 gouttes
  • avocat uniquement la pulpe, en dés (1 cm)
    ½

Wartości odżywcze na 1 morceau

Kalorie 49.7 kcal / 209 kJ
Białko 3.2 g
Tłuszcz 2.8 g
Węglowodany 2.8 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Sód 30.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...