Œufs brouillés épinards fromage de chèvre

Œufs brouillés épinards fromage de chèvre

4.0 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • d'oignons coupés en deux
    50 g
  • gousse d'ail (opcjonalnie)
    ½
  • de beurre et un peu pour graisser les petits plats à gratin
    10 g
  • de sel et un peu pour saupoudrer
    ¼ c. à café
  • de noix de muscade, fraîchement moulue
    1 pincée
  • de pousses d'épinard frais selon les goûts
    30 - 40 g
  • de fromage de chèvre frais égoutté, coupé en rondelles
    50 g
  • œufs
    4
  • de ciboulette fraîche ciselé
    ½ bouquet
  • d'eau
    500 g
  • de sel selon les goûts
    un peu
  • de poivre noir, fraîchement moulu
    4 pincées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 150 kcal / 626 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 2 g
Błonnik 0.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...