Œufs brouillés épinards fromage de chèvre

Œufs brouillés épinards fromage de chèvre

4.0 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • 50 g d'oignons coupés en deux
  • ½ gousse d'ail (opcjonalnie)
  • 10 g de beurre et un peu pour graisser les petits plats à gratin
  • ¼ c. à café de sel et un peu pour saupoudrer
  • 1 pincée de noix de muscade, fraîchement moulue
  • 30 - 40 g de pousses d'épinard frais selon les goûts
  • 50 g de fromage de chèvre frais égoutté, coupé en rondelles
  • 4 œufs
  • ½ bouquet de ciboulette fraîche ciselé
  • 500 g d'eau
  • un peu de sel selon les goûts
  • 4 pincées de poivre noir, fraîchement moulu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 9 g
Kalorie 626 kJ / 150 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 0.6 g
Węglowodany 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...