Potée de légumes

Potée de légumes

4.8 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • d'huile d'olive
    20 - 25 g
  • de mélange de légumes pour potage (p. ex. oignons, échalotes, poireaux, carottes, céleri) coupés en morceaux (2 cm)
    100 - 150 g
  • de légumes variés (p. ex courgettes, potiron, patates douces, pommes de terre, panais) coupés en morceaux (2 cm)
    350 - 400 g
  • de mélange de légumes congelés (opcjonalnie)
    50 g
    50 g de petits pois surgelés
  • d'eau
    700 - 800 g
  • de bouillon de légumes en pâte
    1 c. à café
    1 de bouillon de légumes (pour 0,5l)
  • de sel
    ½ - 1 c. à café
    ½ - 1 c. à soupe de sauce de soja
  • de pâtes vermicelles (voir conseil)
    60 - 80 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 160 kcal / 670 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 20 g
Błonnik 3.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...