Korma de chou-fleur

Korma de chou-fleur

5.0 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 portions

Składniki

  • d'amandes effilées
    50 g
  • de maïzena
    30 g
  • de chou-fleur en entier
    600 g
  • d'eau
    1000 g
  • de pâte de bouillon de légumes
    3 c. à café bombée
    3 cubes de bouillon de légumes (pour 0,5l)
  • de passata de tomates
    250 g
  • de pâte de curry indienne type korma
    150 g
  • de yaourt grec et un peu plus pour arroser
    180 g
  • de crème, à fouetter, 30-40% M.G.
    120 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de tomates épépinées
    80 g
  • piment vert frais
    1
  • de la coriandre fraîche pour saupoudrer
  • rotis ou chapatis (pains indien) pour servir
    4
  • du riz pour servir

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 518.7 kcal / 2170.2 kJ
Białko 16.5 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 51.6 g
Błonnik 11.2 g
Tłuszcz nasycony 10.1 g
Sód 2404.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...