Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Stracotto di manzo di Razza Piemontese a Cottura Lenta con piselli e polenta
TM6

Stracotto di manzo di Razza Piemontese a Cottura Lenta con piselli e polenta

3.4 (42 oceny)

Składniki

Polenta

  • 400 g di farina di mais bramata
  • 1600 g di acqua
  • 10 g di sale grosso
  • 15 g di olio extravergine di oliva
    lub 25 g di burro

Stracotto

  • 30 g di gambo di sedano a pezzi
  • 70 g di carota, pelata e a pezzi
  • 150 g di cipolla in quarti
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 500 g di acqua
  • 5 g di dado per brodo di carne
  • 15 g di concentrato di pomodoro
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 foglia di alloro fresca, lavata
  • 700 g di carne di manzo a bocconcini, senza nervi (3x3 cm) (preferibilmente taglio reale)
  • 300 g di piselli surgelati

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
4490.7 kJ / 1073.3 kcal
Białko
57.9 g
Węglowodany
84.4 g
Tłuszcz
52.2 g
Tłuszcz nasycony
18.6 g
Błonnik
9.4 g
Sód
2436.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy