Stracotto di manzo di Razza Piemontese a Cottura Lenta con piselli e polenta

Stracotto di manzo di Razza Piemontese a Cottura Lenta con piselli e polenta

3.5 51 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 8 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

Polenta
  • 400 g di farina di mais bramata
  • 1600 g di acqua
  • 10 g di sale grosso
  • 15 g di olio extravergine di oliva
    25 g di burro
Stracotto
  • 30 g di gambo di sedano a pezzi
  • 70 g di carota pelata e a pezzi
  • 150 g di cipolla in quarti
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 450 - 500 g di acqua
  • 5 g di dado per brodo di carne
  • 15 g di concentrato di pomodoro
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 foglia di alloro fresca lavata
  • 700 g di carne di manzo a bocconcini, senza nervi (3x3 cm) (preferibilmente taglio reale)
  • 300 g di piselli surgelati

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 2436.3 mg
Białko 57.9 g
Kalorie 4490.7 kJ / 1073.3 kcal
Tłuszcz 52.2 g
Błonnik 9.4 g
Tłuszcz nasycony 18.6 g
Węglowodany 84.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...