Craquants aux fruits rouges

Craquants aux fruits rouges

3.9 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
6 pièces

Składniki

La gelée fruitée
  • 170 g de mélange de fruits rouges surgelés
    170 g de framboises surgelées
  • 30 g de sucre en poudre
  • 1 g d'agar-agar en poudre (½ sachet)
  • 50 g d'eau
La pâte à craquant
  • 80 g de beurre
  • 100 g de farine de blé
  • 60 g de blancs d'œufs
  • 20 g de sucre en poudre
  • 1 c. à soupe rase de sucre en poudre

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pièce

Sód 19.7 mg
Białko 3.5 g
Kalorie 897.7 kJ / 215 kcal
Tłuszcz 11.3 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 7.3 g
Węglowodany 24.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...