Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La gelée fruitée
-
170
g de mélange de fruits rouges surgelés
lub 170 g de framboises surgelées - 30 g de sucre en poudre
- 1 g d'agar-agar en poudre (½ sachet)
- 50 g d'eau
La pâte à craquant
- 80 g de beurre
- 100 g de farine de blé
- 60 g de blancs d'œufs
- 20 g de sucre en poudre
- 1 c. à soupe rase de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 897.7 kJ / 215 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 24.2 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 19.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguette feuilletée
4h
Chocolats de Pâques
15 min
Bûche salée au saumon
3 Std.
Biscuits croquants à l'avoine
45min
Petits pains au lait
1 godz. 45 min
Pancakes de pommes de terre irlandais (boxty)
35min
Barres chocolatées
1 Std. 10 Min
Bretzel aux 3 fromages
1 Std. 5 Min
Palmiers au sucre
1 Std. 10 Min
Minifocaccias moelleuses
3 Std. 30 Min
Babka chocolat-caramel
3 Std.
Donuts marbré
30min