Couronne de l'Avent

Couronne de l'Avent

3.3 4 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
12 portions

Składniki

La pâte
  • de beurre et un peu pour le plat
    100 g
  • de levure boulangère fraîche
    42 g
  • de sucre en poudre
    50 g
  • de lait
    150 g
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    500 g
  • œuf
    1
  • jaunes d'œufs
    2
  • de sucre vanillé
    1 c. à café
  • de sel
    1 pincée
La garniture
  • de biscuits pour bébé
    100 g
  • de noix décortiquées
    100 g
  • de noisettes
    100 g
  • de sucre en poudre
    50 g
  • de chocolat noir détaillé en morceaux
    100 g
  • de lait
    140 g
  • de sucre vanillé maison
    1 c. à café bombée
  • œuf
    1
  • blancs d'œufs battus
    2
  • sucre glace pour la finition

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 461 kcal / 1932 kJ
Białko 10.78 g
Tłuszcz 21.38 g
Węglowodany 57.38 g
Błonnik 3.02 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...