Crousti chocolat et crème à la réglisse

Crousti chocolat et crème à la réglisse

3.8 15 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
6 portions

Składniki

La ganache chocolat et réglisse
  • de bonbons à la réglisse type "Stoptou"
    30 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    200 g
  • de chocolat noir 70% de cacao détaillé en morceaux
    150 g
Le pailleté chocolat
  • de chocolat noir 70% de cacao
    100 g
  • de beurre
    20 g
  • de crêpes dentelle, type Gavottes®
    100 g
La crème à la réglisse
  • de bonbons à la réglisse type "Stoptou"
    30 g
  • de crème liquide 35% m.g.
    120 g
Le dressage
  • feuilles de menthe fraîche pour la finition

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 794 kcal / 3295.5 kJ
Białko 9.3 g
Tłuszcz 58.3 g
Węglowodany 52.8 g
Błonnik 10.2 g
Tłuszcz nasycony 38 g
Sód 70.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...