Crousti chocolat et crème à la réglisse

Crousti chocolat et crème à la réglisse

3.8 15 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
6 portions

Składniki

La ganache chocolat et réglisse
  • 30 g de bonbons à la réglisse type "Stoptou"
  • 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 150 g de chocolat noir 70% de cacao détaillé en morceaux
Le pailleté chocolat
  • 100 g de chocolat noir 70% de cacao
  • 20 g de beurre
  • 100 g de crêpes dentelle, type Gavottes®
La crème à la réglisse
  • 30 g de bonbons à la réglisse type "Stoptou"
  • 120 g de crème liquide 35% m.g.
Le dressage
  • feuilles de menthe fraîche pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 70.8 mg
Białko 9.3 g
Kalorie 3295.5 kJ / 794 kcal
Tłuszcz 58.3 g
Błonnik 10.2 g
Tłuszcz nasycony 38 g
Węglowodany 52.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...