![Pain d'Halloween à la citrouille Pain d'Halloween à la citrouille](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/18055349-5766-4CCE-81F0-E614E3AFA476/Derivates/5C60E6EB-323C-4D30-BB4C-F58602AB432A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 600 g d'eau
- 15 g de sucre en poudre
- 300 g de citrouille, coupée en morceaux
- 300 g de farine à pain, type Manitoba (voir "Conseil(s)")
- 50 g de lait
- 50 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 15 g de sel
- 1 c. à soupe d'huile d'olive extra vierge
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 1799 kJ / 430 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 75.2 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain au lait façon chinois (Plaisir)
2h
Bretzels, petits pains salés ou bagels
1h 55min
Bretzel
1 Std. 10 Min
Brioche tressée à la cannelle
3 Std.
Pain au lait (Simplicité)
2 Std. 20 Min
Manneles
1h 30min
Biscuits apéritifs "fantômes"
1h
Dampfnüdle (petits pains au lait vapeur)
3 Std.
Sucre de Noël
1 godz. 5 min
Kringle (Estonie)
2 Std. 40 Min
Vanille Kipferl
35 Min
Knuspertaler (petits gâteaux de Noël aux graines)
1h 30min