![Couronnes de Pâques Couronnes de Pâques](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/795d2649676f0c73dba317a033859892/Derivates/a58919fb3aa34950842241cd08b5f5b8c7ec165b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de lait
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 50 g de sucre en poudre
- 7 g de sucre vanillé maison
- 50 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 œuf
- ½ c. à café de sel
- huile végétale, pour les mains
- 1 jaune d'œuf
- 1 c. à soupe de lait
- pépites de chocolat, pour le service (opcjonalnie)
- confiture, pour le service (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 855 kJ / 206 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 9.3 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.5 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 428.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Viennoises au chocolat
2h 50min
Palets solognots
1 Std.
Pains au lait et pépites de chocolat
3 Std. 30 Min
Brioche tressée de Noël
1 godz. 45 min
Pain moelleux, abricots, raisins au miel d'été
1h 40min
Pain sucré
1h 30min
Hot cross buns, brioches de Pâques
3 godz. 20 min
Baguette viennoise
2h 30min
Les longués de Montpellier
1 Std.
Pain brioché à la fleur d'oranger
3 godz. 15 min
Brioche espagnole
2h 45min
Petits pains au lait
1 godz. 45 min