Couronnes de Pâques

Couronnes de Pâques

4.7 42 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
4 portions

Składniki

  • 100 g de lait
  • 10 g de levure boulangère fraîche
  • 250 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 50 g de sucre en poudre
  • 7 g de sucre vanillé maison
  • 50 g de beurre coupé en morceaux
  • 1 œuf
  • ½ c. à café de sel
  • huile végétale pour les mains
  • 1 jaune d'œuf
  • 1 c. à soupe de lait
  • pépites de chocolat (opcjonalnie) pour le service
  • confiture (opcjonalnie) pour le service

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 428.3 mg
Białko 4.5 g
Kalorie 855 kJ / 206 kcal
Tłuszcz 16.8 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 9.5 g
Węglowodany 9.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...