Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de lait
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 50 g de sucre en poudre
- 7 g de sucre vanillé maison
- 50 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 œuf
- ½ c. à café de sel
- huile végétale, pour les mains
- 1 jaune d'œuf
- 1 c. à soupe de lait
- pépites de chocolat, pour le service (opcjonalnie)
- confiture, pour le service (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 855 kJ / 206 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 9.3 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.5 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 428.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kouglof alsacien
4h 20min
Pains au chocolat
16 godz. 10 min
Brioche Spirale
2h 45min
Brioche tressée de Noël
1 godz. 45 min
Bagel sucré chocolat blanc et amandes
4h 10min
Petits pains au lait
1 godz. 45 min
Manneles
1h 30min
Pain sucré
1h 30min
Pains au chocolat express
2h 45min
Fouace
3h 15min
Gâteau aux blancs d'œufs
35min
Pains au lait et pépites de chocolat
3h 30min