Nids de pommes de terre à la crème fraîche et au saumon fumé

Nids de pommes de terre à la crème fraîche et au saumon fumé

4.3 41 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
16 portions

Składniki

  • d'eau
    600 g
  • de pommes de terre farineuses, spécial purée coupées en morceaux (3-4 cm)
    800 g
  • huile d'olive pour les empreintes
    4 c. à soupe
  • de sel
    1 c. à café
  • de poivre moulu
    ½ c. à café
  • de saumon fumé taillé en fines lanières (env. 0,5 cm x 3 cm)
    100 - 150 g
  • de mélange de jeunes pousses de salade
    10 g
    10 g d'aneth frais
  • de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
    200 g
  • de caviar noir
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 108.4 kcal / 453.7 kJ
Białko 3.2 g
Tłuszcz 6.7 g
Węglowodany 9.3 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Sód 244.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...