![Melopita de Sifnos (gâteau grec à la ricotta) Melopita de Sifnos (gâteau grec à la ricotta)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ade721d8-46ec-4987-b57c-7949a1a8e68c/Derivates/c3ebc135-93c1-4e36-9638-56bb5838cf9c.jpg)
Wersje kompatybilne
Melopita de Sifnos (gâteau grec à la ricotta)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, pour le moule
- 600 g de ricotta
- 100 g de sucre en poudre
- 80 g de miel
- 6 gros œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1145.6 kJ / 273.5 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 119.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pains hongrois au lait et à l'oignon
1h 50min
Oranges en gelée, pannacotta vanillée
3h 40min
Crème banane-tapioca
45 Min
Petite crème aux dattes et à la boisson à l'amande
2h 30 min
Cake à la polenta au citron
1h 15min
Carrot cake au miel
1h 15min
Cake au café et aux noix
1h 10min
Gâteau de pain perdu aux framboises
35 Min
Cake à la crème de marrons
1 Std.
Clafoutis aux poires et aux amandes
45 Min
Gâteau à la fleur d'oranger et amandes
55 Min
Gâteau léger au fromage blanc
4 Std.