Wersje kompatybilne
Melopita de Sifnos (gâteau grec à la ricotta)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, pour le moule
- 600 g de ricotta
- 100 g de sucre en poudre
- 80 g de miel
- 6 gros œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1145.6 kJ / 273.5 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 119.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau cubain au rhum et à la banane
1h
Blondie aux trois chocolats et cacahuètes
40min
Crème dessert au sirop d'érable
20min
Mousse au beurre d'arachides et bananes
35min
Petite crème aux dattes et à la boisson à l'amande
2h 30min
Massepain d'Issoudun
1h
Gâteau de pain perdu aux framboises
35min
Petites crèmes à la mangue et à l’amande
3u. 35min
Cake à la crème de marrons
1h
Papet jurassien
2 godz. 45 min
Moelleux patate douce, vanille et coco
1h 15min
Brioche au lait de coco
3h 10 min.