Chocolat chaud, crumble quatre-épices et pommes cuites

Chocolat chaud, crumble quatre-épices et pommes cuites

4.5 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
6 portions

Składniki

  • 200 g de chocolat noir détaillé en morceaux
  • 1 c. à soupe de cacao en poudre
  • 1000 g de lait
  • 3 étoiles de badiane
  • 1 gousse de vanille
  • 100 g de beurre coupé en morceaux
  • 80 g de sucre roux
  • 150 g de farine de blé
  • 1 c. à café de quatre-épices
  • 1 pincée de sel
  • 500 g d'eau
  • 5 pommes épépinées et coupées en morceaux
  • 15 g de sucre en poudre

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 234.2 mg
Białko 12.5 g
Kalorie 2751.7 kJ / 660 kcal
Tłuszcz 34 g
Błonnik 8.7 g
Tłuszcz nasycony 21.7 g
Węglowodany 72.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...